Rinoplastie secundara

Rinoplastie secundara - Operatie reparatorie la nas

 

Dintre toate operatiile estetice, operatia nasului implica un inalt grad de profesionalism si exactitate.

 

Cateodata, pacientul poate fi nemultumit de rezultatele finale si atunci o operatie de rectificare este necesara. Aceasta numindu-se Rinoplastie secundara.

 

Trebuie ca rezultatul sa fie individual pentru fiecare pacient in parte, in conformitate cu datele sale personale si, bineinteles, tinand seama de dorinta sa.


Rinoplastia secundara necesita o tehnica operatorie diferita de operatia obisnuita si uneori chiar este nevoie si de un chirurg specialist ce are multa experienta.


Chirurgul trebuie sa imbine tehnica operatorie avansata cu o vasta experienta.

 

Important de stiut ca pacientul vine la operatia secundara cu alt fel de sperante decat la prima operatie. Chirurgul trebuie sa inteleaga si sa fie sensibil la cerintele pacientului, care, ajungand la o operatie secundara, are deja o incarcatura nervoasa deosebita. De aceea procedeul de lucru, chiar de la prima intalnire, trebuie sa fie diferit de cel folosit la o operatie obisnuita de nas. 

 

 

Este necesara o evaluare corecta a starii de fapt, caci, in cazul operatiei secundare, se porneste deja de la un tesut cicatrizat si o anatomie deosebita.


La operatia de nas obisnuita, se indeparteaza tesuturi si cartilgii, uneori la rinoplastia secundara exista posibilitatea de a se adauga cartilagii si tesuturi pentru o mai buna modelare.

Motivele de nemultumire sunt diverse: traiect stramb, indepartarea a mai multor cartilagii si tesuturi decat ar fi necesar, neingustarea unui nas lat si altele. O parte din operatiile secundare, rectifica traiectul aerului pentru a rezolva o problema de respiratie create in timpul primei operatii.

Dorinta chirurgului, de la o interventie secundara de rectificare, este de a darui un aspect natural nasului si bineinteles o pozitionare buna pentru traiectul aerului, mentinand armonia cu celelalte elemente ale fetei. Pentru a ajunge la acestea este necesara o reconstruire si modelare a nasului luand in considerare cantitatea de tesut ramasa, numarul de cartilagii folosibile si grosimea pielii.