Modelarea si marirea feselor

Desi nimeni nu si-a vazut sezutul decat prin intermediul oglinzii, partea aceasta dorsala a corpului a fost si este subiect de interes cat priveste forma si marimea. Nu exista probabil nici o persoana care sa nu fi gandit vreodata referitor la forma, marimea sau daca sezutul este destul de sus sau nu! Si deoarece forma si marimea feselor este cam greu de schimbat prin gimnastica sau dieta, doar interventia de modelare si marire ramane singura solutie comoda si cea mai potrivita. 


 

                                                

 

Aceasta procedura au luat avant in toata lumea in ultimii ani, in special datorita super modelelor si vedetelor Hollywoodiene ca Jennifer Lopez sau Scarlett Johansson, care se pot lauda cu o dezvoltare senzuala a partii dorsale a corpului lor! Procedeul de modelare a feselor a inceput sa fie folosit in urma cu 20 ani in Brazilia, unde, in apropierea cunoscutului Carnaval, multe dansatoare doreau sa adauge senzualitate miscarilor dansului de Samba. Din Brazilia s-a extins in toata lumea.Modelarea si marirea feselor se efectueaza prin intermediul introducerii unui implant special, pentru a mari volumul feselor si pentru a-i remodela. Aceasta interventie se adreseaza in special femeilor care isi doresc o imbunatatire si nu perfectiunea. Operatia este potrivita si persoanelor care sufera de disproportii sau sezut lasat.important de retinut!


Implantele nu sunt introduse in partea mijlocie a feselor pe care ne si asezam, ci sunt introduse in partea superioara a feselor incat sa creeze un aspect mai conturat.

 

 

 

Procedura operatorie

 

Operatia de marirea feselor se efectueaza sub anestezie generala. Incizia va fi la intalnirea celor doua fese, asa incat cicatricea sa nu ramana vizibila. Operatia consta in crearea unui “buzunar” despartitor in care se introduce implantul. Dupa introducerea implantelor, se introduc si tuburile de drenaj care au rolul de a permite scurgerea secretiilor si minimalizarea umflaturilor, aceste tuburi se vor pastra timp de o zi pana la patru zile dupa operatie. Tot in timpul operatiei, pacienta va primi perfuzie cu antibiotic pentru prevenirea infectiilor.

Operatia dureaza aproximativ o ora in majoritatea cazurilor, dar exista si cazuri cand interventia poate fi de durata mai mare, acest lucru depinzand de anatomia pacientului si complexitatea operatiei.
Perioada postoperatorie si de inanatosire

Dupa operatie, pacienta va ramane o noapte sub supraveghere medicala dupa care va putea fi externata. Inca din ziua operatiei vei purta un chilot elastic care iti va usura insanatosirea. O igiena riguroasa este obligatorie la acest gen de operatie datorita pozitionarea inciziei. In primele 3 saptamani trebuie evitat sezutul pe fese, pacienta va avea voie doar pe burta sau pe laterale iar efortul fizic si activitatile sportive, pot fi reluate aprox. la 2 luni dupa operatie.

 

 

 

Dupa operatie chirurgul, precum si echipa sa, sunt alaturi de pacienta si supravegheaza evolutia sa. Sunt recomandate, consultatii medicale dupa o saptamana, o luna, la fiecare 3 luni, in prima jumatate de an si apoi anual. 

 

 

 

 

 

Riscuri si complicatii

 

Ca ori ce alta operatie, si operatia de marire a feselor detine anumite riscuri si complicatii care pot aparea. Chirurgul face tot ce este posibil pentru a evita complicatiile, sau cel putin a le diminua efectele, dar chiar daca ele exista, au totdeauna o posibilitate de tratare.

 


Sangerare- Dupa operatie, in primele 24 ore de la operatie si in cazuri rare, pana la o saptamana, poate aparea aceasta complicatie. Hemoragia se produce atunci cand un vas de sange se deschide si sangereaza in buzunarul in care se afla implantul. In acest caz trebuie drenat sangele.


 
Infectie- Zona operata se poate infecta ca si orice alta zona din organism. In cazul unei infectii, pacienta are temperatura, umflaturi, dureri si scurgeri din incizia operatiei. Infectia apare ca urmare a unei infectii bacteriale. Pentru a preveni o infectie, se va administra in timpul operatiei un antibiotic cu raza larga de actiune. 

 

Daca totusi apare aceasta complicatie posibilitatile de tratament sunt:

 

 • administrarea unui antibiotic.
 • daca tratamentul cu antibiotic nu da rezultate, se poate scoate implantul din “buzunarul” facut, se spala locul si se reaseaza implantul la locul lui.
 • se poate scoate implantul, se asteapta cateva saptamani si apoi se repune in locul lui.  

 

 

 

Respingerea implantului/extragerea implantului- In cazuri rare, cand un tratament antibiotic nu da rezultate, se ajunge la extragerea implantului/implantelor printr-o noua interventie chirurgicala sub anestezie locala/generala.

 

 

Contractura capsulara- In perioada de convalescenta, organismul formeaza o patura de tesut in jurul implantului. Cu timpul aceasta formatiune se poate intari, ducand la incomoditate. Contractura capsulara se poate forma fie imediat dupa operatie, fie dupa ani. Nu se poate prevedea daca se va forma aceastea contractura capsulara si nici nu exista analize preliminarii pentru aceasta.

 

 

O contractura capsulara de agest gen se poate produce pe o singura parte sau pe ambele, nivelul de intarire poate fi insa diferit pe fiecare parte.

 

  

Daca se formeaza o contractura capsulara exista cateva modalitati de tratament:

 

 • tratament medicamentos. 
 • descuamarea invelisului tare si introducerea implantului inapoi.
 • schimbarea locului ales in prima operatie pentru implant.
 • interventie pentru extragerea implantului, reintroducerea lui ar putea fi posibila doar dupa un an.

 

 

 
Pierderea sensibilitatii zonei operate-
Exista, ca la orice alta operatie, o anumita pierdere/schimbare a sensibilitatii, dar care dispare dupa cateva saptamani. In unele cazuri, sensibilitatea poate reveni la normal sau nu intrutotul- neexistand nici un tratament care sa poata preveni sau trata.
 
 

Asimetrie- ca la orice alta operatie, exista un risc de inegalitate/asimetrie intre cele doua parti a zonei operate. Trebuie mentionat faptul ca, chiar daca a existat o simetrie inaintea interventii, dupa interventie s-ar putea sa apara in plus o anumita asimetrie intre tesuturile care se insanatosesc in mod diferit pe fiecare parte. Daca exista o asimetrie inaintea interventiei, ea probabil ca va ramane chiar si dupa operatie si este imposibil de prevazut, daca si in ce masura se va imbunatati asimetria.

 

 

Rasucirea sau migratia implantului- In unele cazuri, implantul se poate rasuci sau migra, aspectul devenind deloc unul estetic. Se poate remedia printr-o noua interventie, unde se va repozitiona implantul/implantele.


 
Cicatrici- Modul de insanatosire a cicatricilor este dat de caracteristicile pielii si genetica, si nu e nici o posibilitate de a sti dinainte in cat timp sau cum vor disparea.

 

 

 

Chirurgul va face tot posibilul pentru a preveni aceste riscuri si complicatii care pot aparea dupa operatie, dar uneori organismul uman nu este previzibil, si chirurgul nu poate controla toate fenomenele, dar daca din orice motiv, doamne fereste, va aparea una din fenomenele de mai sus astfel cat situatia prealabila nu va permite tratamentul cu antibiotice sau alte medicamente, iar nu va ramane decat sa va tratam cu o interventie suplimentara, nu veti plati din nou mana de lucru.

 

 

 

 

Inainte si dupa operatie

 

 • Consulta-te cu medicul, ce medicamente, pe care le iei in mod regulat trebuie intrerupte inainte de operatie, precum si ce alte vitamine sau suplimente trebuie intrerupte.
 • Consumul de apa in cantitati mari cu cateva zile inainte de operatie (dar desigur nu in perioada "postului" de 8 ore), ajuta la reducerea gretii care poate aparea uneori, ca urmare a anesteziei.
 • Evita consumul de alcool cu cel putin 48 de ore inainte de operatie, aminteste-ti ca alcoolul deshidrateaza organismul si ca trebuie sa fi in post plin cu 8 ore inainte de operatie.
 • Echipa noastra, ca si alti medici, iti recomanda cu insistenta sa opresti fumatul inaintea operatiei, asa incat te vei bucura si tu, de privilegiile rezervate pentru nefumatori, ca de ex: un flux de sange mai bun, care va influenta perioada de insanatosire si sanse mai mari pentru stergerea cicatricelor. Inca nu este tarziu!
 • In ziua operatiei, nu uita sa iti aduci cu tine haine comode (pijamale).
 • Asigura-te ca o persoana apropiata te va insoti acasa dupa operatie si te va ajuta urmatoarele 24 de ore.
 • Evita expunerea la soare, timp de 2 luni dupa operatie, pentru a permite vindecarea cicatricelor in cel mai bun mod.