Epilare definitiva prin technologia ELOS

Parul, daca ne gandim bine, e ca apa – poate sa produca tristete cand e prea mult, dar si cand lipseste, totul depinde de locatie si cantitate. In timp ce in unele locuri oamenii sufera de inundatii, altii au parte de seceta, iar in timp ce unii sufera la gandul pierderii podoabei capilare, altii incearca sa-l indeparteze…

 

 

Din pacate inca nu s-a ajuns la performanta de a dona unor pacienti spre implantare parul in surplus indepartat de la altii.

 

Dar deja nu e cazul sa ne limitam la proceduri temporare de indepartare a surplusului de par, se poate trata problema de la radacina si pentru totdeauna, pentru a nu fi nevoiti sa recurgem mereu la penseta sau ceara.

 

 

Inainte de a intelege cum functioneaza epilarea definitiva, va trebui mai intai sa intelegeti cum creste parul. (click aici pentru a citi mai multe)

 

 


 

Ce este aparatul de epilare definitiva cu lumina pulsata? 

 

Este vorba de un aparat care trimite pulsat fasciuole de lumina, cu o putere foarte mare. Pulsurile se trimit in cantitate mare. Ele penetreaza pielea corpului si afecteaza baza firului de par. Lumina identifica firul de par. Din momentul in care pulsul de lumina a atins baza firului de par, ea se transforma in caldura ce topeste si distruge radacina firului de par.

                                     

 

 

Ce este technologia ELOS?


ELOS=Electro-Optical-synergy 

 

 

Aceasta tehnologie foloseste unde radio (RF) combinate cu energia luminoasa. Tehnologia ELOS are posibilitatea de a regla in mod separat intensitatea luminii si a energiei electrice, fapt care permite o adaptare optima personalizata fiecarei nuante de piele si fiecarui tip de par.

 

 

 

 

Principalele avantaje ale tehnologiei  ELOS :

 

 

  • tratamentul oricarei nuante de piele, de la ten alb si pana la cel mai bronzat ten.
  • tratamentul oricarei nuante de par, de la cel mai inchis si pana la cel mai deschis (brunet/roscat/blond).
  • combinatia celor doua tipuri de energie permite o adaptare exacta a parametrilor firului de par si ai pielii, astfel, eliminarea parului nedorit este acum mult mai usoara si mai confortabila.

 

 


Care este durata tratamentului pentru indepartarea parului cu lumina pulsata?

 

Durata tratamentului depinde de zona de pe corp de unde urmeaza a se indeparta parul. Durata poate fi de la cateva minute pentru zone mici, ca: mustata, sprancene si pana la o ora pentru picioare sau spate.

 

 

 

 

Important de stiut

 

Epilarea definitiva cu lumina pulsata este o procedura care se realizeaza in cateva sedinte de tratament.

 

 

Intre doua sedinte consecutive de tratament este necesara o pauza de 4 saptamani.

 

 

Cantitatea de par si structura firului de par a fiecarei persoane in parte face imposibil de evaluat de la inceput numarul de tratamente necesare, dar in general rezultate satisfacatoare apar dupa aprox. 6 tratamente.

 

 

In perioada cand se face tratamentul, nu se smulge/penseaza parul pe zona tratata, nu cu penseta si nici prin alt mijloc, in schimb se poate barbieri (acest lucru este chiar indicat).

 

 

Aparatul acesta transforma energia luminii in caldura, acest proces neavand nici o legatura cu energia solara, asa ca tratamentul nu este cancerigen.  

 

 


Tratamentul

 

Inainte de inceperea tratamentului, asistenta va unge pe corp un strat subtire de gel rece care va avea menirea sa ajute la atragerea partiala a energiei dezvoltate de aparat si sa usureze alunecarea aparatului pe corp.

Medicul va trece cu aparatul peste partea ce se trateaza, timp in care fascicolul de lumina patrunde in piele. Dupa tratament se va curata gelul si se va unge zona tratata cu o crema calmanta (aloe-vera).

 

 

 

Rezultate

 

Cateva zile dupa tratament (intre 3-10 zile) e posibil sa creasca fire de par pe zona tratata. Lucrul acesta e normal si cunoscut, majoritatea firelor crescute acum vor disparea in cateva saptamani. Daca inca sunteti in tratament, nu le smulgeti cu penseta, nu le indepartati cu ceara si nici nu le decolorati. Daca firele acestea va supara intr-atat, le puteti indeparta prin barbierire.

 

Multi pacienti sunt multumiti de rezultate chiar dupa cateva tratamente.

 

 

 

Dupa Tratament
  
La sfarsitul tratamentului de indepartare a parului, te poti intoarce imediat la activitatea obisnuita, cotidiana. Zona tratata se poate spala cu apa si sapun.
Cateva zile dupa tratament (3-4 zile), este important de evitat expunerea intensiva la soare, in masura in care ne expunem la soare se va aplica o crema protectoare cu coeficient inalt de ecran solar. Daca nu se respecta aceste indicatii, pot aparea arsuri sau pete de pigmentatie.

Imediat dupa tratament s-ar putea sa apara roseata, umflaturi sau senzatie de usturime usoara pe zona tratata. Nu va speriati – aceste efecte se retrag dupa o ora sau, cel mult, dupa o zi. In general nu exista tratament pentru aceste efecte, insa este recomandata aplicarea cremei cu aloe-vera pentru calmare.

 

 


Efecte secundare

 

Tratamentul cu lumina pulsata este socotit ca unul din cele mai sigure.
Roseata sau umflaturi pot aparea, dar vor dispare imediat sau pana la o ora, doar in cazuri rare in cateva zile. In functie de sensibilitatea pielii, pot aparea arsuri usoare ce se calmeaza cu crema aloe-vera.