Cum creste parul?

Inainte de a intelege cum functioneaza epilarea definitiva, va trebui mai intai sa intelegeti cum creste parul.

 

 

 

Cum creste parul?


Parul creste din foliculii existenti in derma, firul de par nu creste continuu, ci intr-un ciclu de trei etape.

 

 

 

Ciclul cresterii firului de par

 

 

Fiecare ciclu al cresterii parului include o etapa de crestere (anagen), una intermediara (catagen) si una de odihna (telogen).

 

In etapa de crestere, firul de par creste in mod activ din folicul. Urmatoarea etapa o constituie cea intermediara, aceasta este o perioada scurta de trecere in care firul de par se opreste din crestere, iar foliculul se micsoreaza si se desprinde de papila firului de par din derma care ii asigura substantele hranitoare, iar papila se retrage. Ultima etapa a ciclul firului de par este etapa de odihna. Acum foliculul se leaga de o papila noua si revine la etapa de crestere. Odata cu cresterea unui fir nou de par, cel vechi este impins afara.

 

                     ;    

 

 

 

 

 

 

Care dintre firele de par se distrug in timpul tratamentului de epilare definitiva?


 

 

In timpul tratamentului medicul va trece aparatul pe deasupra zonei tratate, iar acesta va transmite impulsuri de energie luminoasa, care penetreaza pielea si este absorbita in interiorul foliculului. Foliculii de par care se afla in etapa de crestere au mai mult pigment decat cei aflati in una din etapele pasive, datorita acestui lucru pot absorbi energia luminii pulsate care le provoaca o vatamare astfel incat firele de par existente in folicul in momentul tratamentului vor fi distruse definitiv.
Datorita faptului ca nu toate firele de par cresc in mod activ in acelasi timp, un singur tratament nu va actiona asupra tuturor foliculilor din zona tratata.
Energia luminii pulsate are efect numai asupra foliculilor care sunt in etapa de crestere, iar fiindca cei care se gasesc acum in etapa intermediara sau de odihna se vor reintoarce la cea de crestere, este necesar sa se repete tratamentul dupa aproximativ o luna pentru a putea actiona si asupra restului de foliculi care se vor afla atunci in etapa lor de crestere, acesta este motivul pentru care sunt necesare cateva tratamente pentru a putea elimina definitiv tot parul dintr-o anumita zona.