Implante mamare

Tot ce voiai sa sti despre categoriile de implante existente acum in lume: continut, forme si materiale.

 

                                           

In dorinta de a-ti imbunatati aspectul prin marirea sanilor, si inainte de a lua vreo hotarare de ordin personal pentru a te simti impacata cu persoana ta si mai sigura de sine, ar trebui sa-ti largesti cunostiintele in legatura cu implantele, acele materiale care urmeaza sa-ti intre in corp si sa-ti fie “asociati” in drumul tau spre schimbare. Implantul intra intr-un fel de “buzunar” modelat in interiorul sanului si te va insoti de acum inainte.

 

 

 

In viitoarele momente vom incerca sa va largim spectrul in dorinta de a va imbunatati cunostiintele pe cat e posibil in credinta ca astfel va vom indeparta temerile.

 

 

 

Exista deja in domeniul operatiilor plastice, o paleta intreaga de categorii de implante diferite intre ele ca material folosit, aparitie, marime, forme si cantitati de material pe care le includ. Fiecare material se comporta in alt mod: viabilitate diferita, calitati si defecte diverse.

 

Ceea ce este de retinut ca nu exista “implant perfect “, ci doar implant potrivit tie si corpului tau. 

 

 

 

 

Continutul implantului

 

Exista doua feluri de continuturi pentru implante de san :

 

                        ;                      

1-proteze cu ser fiziologic: este vorba despre materialul “istoric”, in operatie se implantau proteze cu invelis de silicon in care se injecta serul. Acest fel de operatie era potrivit in special femeilor care trecusera o operatie de extirpare ca urmare a cancerului de san si daca pacientei nu i se reconstruia sanul imediat, se ajungea la o situatie in care pielea de acoperire a protezei nu era indeajuns. In astfel de situatii se introducea prin operatie un “buzunar”din silicon si intr-o procedura care dura cateva luni se injecta in el serul pentru a aduce pielea la rezultatul asteptat. In cazuri de marire a sanului doar din motive estetice, nu este nevoie de procedeul descris mai sus, deoarece chirurgul primeste proteza direct facuta si doar o umple cu ser in timpul operatiei. Defectul acestor proteze ar fi ca nu par naturale la palpare si in masura in care se produce o fisura in proteza, lichidul se poate scurge, iar proteza se goleste si pieptul se micsoreaza. Scurgerea lichidului nu produce nimic rau corpului, continutul fiind doar lichid fiziologic.

  

                                                  


 

 

 

2-proteze cu silicon: este o procedura mai noua si mult mai cunoscuta. Siliconul se poate modela, astfel incat sa para foarte natural si sa primeasca o textura asemanatoare unui san. Statistic vorbind, anual, in jur de 750,000 de femei in lume trec interventii chirurgicale de san pe baza de silicon. E foarte important sa cunosti caracteristicile gelului de silicon. Nu e lichid si la atingere pastreaza senzatia unui san natural, fata de proteza cu ser fiziologic, este mai elastic, dar nu-si schimba forma in timp, nu se scurge chiar daca, dintr-un motiv oarecare s-ar produce o fisura in implant. Implantul cu gel de silicon este folosit in general de toti plasticienii pe plan mondial si reprezinta cea mai buna alegere.


 

                                     

 

 

 

Implant de silicon pentru augmentarea sanilor

 


Dupa multe incercari, de-a lungul timpului (in care dezavantajele erau mai multe decat avantajele), cu tot felul de interventii cu substante injectate pentru augmentarea sanilor, acum implantul cu gel de silicon este cel mai mult folosit de cei mai buni chirurgii plasticieni din intreaga lume.

 

 

 

 

 

 

 

Cate ceva despre substanta silicon

 

 

Siliconul ca substanta este extras din nisipul marii si se prezinta sub diferite forme:

 

  • Lichid-mai mult sau mai putin concentrat, ca apa sau ca o substanta uleioasa.
  • Substanta gelatinoasa cu diferite grade de solidificare.
  • Substanta solida.


Sute de cercetari au demonstrat ca nu este nici o legatura intre efecte medicale negative si silicon, caci aceasta substanta nu cuprinde elemente otravitoare si nici nu conduce la reactii alergice.

 

 

 

 

 

 

 

Forme de implante

 

Exista doua forme de implant cu gel silicon:

 

1-implant silicon rotund–   cu profil scund (low profile) sau inalt (high profile), amandoua avand concentratii de gel scazute sau inalte (high/low cohesive)

                                                                

 

 


2-implant silicon anatomic (forma de lacrima)- apare in diverse forme anatomice.

                                                                

 

                  

 

 

Implantul rotund inalt (high profile):


Cu relief in partea superioara avand mai mult continut in aceasta parte, aspectul este ca si al sanilor intr-un sutien push-up. Se poate intalni acest fel de implant la modelele care prezinta moda sau la actrite, acest gen de implant aducand aminte de femeile din tablourile secolelor trecute cu pieptul rotund in relief.

 

 

                                                                

 

 

 

Implant rotund scund (low profile):


In general are forma rotunda si continut moale (daca nu se alege continutul high cohesiv) si “cade” cu tot continutul catre partea inferioara, nefiind reliefat in partea superioara. Acest implant e potrivit pentru cele ce doresc un san natural, plin si moale.

 

   

                                             

 

 

 

 

Implant anatomic (forma de lacrima):


Cu forma de lacrima sau para, astfel de implant aduce cel mai mult cu sanul natural si este, de fapt, ultima noutate in domeniul operatiilor de marire a sanului. Acest implant da posibilitatea unor multiple alegeri si a potrivirii de la persoana la persoana. Constructia implantului seamana cu cel natural, mai ingust in partea superioara si mai lat in partea inferioara, iar la o privire din profil arata ca si cum s-ar umple inspre partea de jos a sanului.   

 

                                                             

 

 

 

Zbor, sport si presiune

 

Aceste implante au trecut cu brio experimente multiple in conditii de zbor cu avionul, scufundari subacvatice sau sport, precum si in conditii de tensiune atmosferica.

 

 

 

 

Implantul deranjeaza in timpul sarcinii?

 

In timpul sarciniii glanda mamara creste. Asa cum implantul este localizat in spatele glandei mamare, el nu poate deranja dezvoltarea acesteia. Dupa sarcina si in timpul alaptarii sanul se umple iar la finalul alaptarii sanul se intoarce la forma lui anterioara. Implantul nu impieteaza conductele de lapte, si nici glanda mamara, asa incat nu creeaza probleme in alaptare.