Tratamentul ridurilor cu ulei de silicon prin tehnica de micro-picatura

Uleiul de silicon este considerat una din cele mai bune substante din lume. Materialul se prezinta sub forma de lichid uleios steril, transparent si hipoalergen. Cu ajutorul uleiului de silicon se pot modela si ingrosa buzele si de asemenea se pot umple riduri, santuri si depresiuni care si-au pierdut din volum datorita pierderii de grasime si procese generative al structurii osoase de a lungul anilor.

 


Uleiul de silicon care este acum folosit pentru injectare, este o substanta cu un grad ridicat de purificare, foarte steril si fabricat in Statele Unite si Germania.

 


Tehnica de injectare conventionala astazi se refera la uleiul de silicon ca substanta de stimulare al colagenului si nu ca substanta de umplere. Aceasta tehnica este foarte sigura si eficienta, numindu-se tehnica micro-picatura (micro-drops), brevetata de carte Prof. N. Orentreich din New York si este in ziua de astazi o tehnica foarte populara in Statele Unite. Atunci cand siliconul este injectat, el trezeste si stimuleaza celulele fibroblastice in organism sa produca un invelis natural de colagen. Acest invelis natural este cel care conserva si ancoreaza siliconul sa nu se deplaseze sub piele, de asemenea da volum si creeaza un aspect natural si fin pielii fetei.

 


Procesul de injectare a uleiului de silicon dureaza doar cateva minute, dar sunt necesare intre 4-7 sedinte in intervale de 6 saptamani pentru a ajunge la rezultate finale optime.

 


Deobicei, diferentele se pot vedea dupa a treia sedinta. Durata efectului cu ulei de silicon dupa injectarea sa este cea mai lunga dintre toate substantele de umplere existente astazi pe piata. Durata de viata a uleiului de silicon este definita una permanenta, dar avand in vedere procesul natural de imbatranire continua, relaxarea si caderea pielii si a muschilor faciali, suntem inclinati sa spunem ca durata efectelor variaza intre 10-20 de ani.

 

 

important de retinut!

 

  •  Siliconul este injectat in piele prin procedeul Micro-Drops (Micro-picaturi), injectare lenta si supravegheata a unor mici picaturi de silicon. 
  • Marirea buzelor cu ulei de silicon este o procedura care se realizeaza in cateva sedinte de tratament.
  • Diferenta de structura si constructie a fiecarei persoane in parte face imposibil de evaluat de la inceput numarul de tratamente necesare (intre 4-7 sedinte).
  • Uleiul de silicon nu se injecteaza ca substanta de umplere, ci ca substanta de stimulare a colagenului natural.
  • Prezenta siliconului stimuleaza pielea sa produca colagen natural, si colagenul da volum. Deja dupa prima sedinta va incepe un proces de constructie a colagenului natural in jurul siliconului injectat.
  • Intre doua sedinte consecutive de tratament este necesara o pauza de sase saptamani.

 


Efecte secundare- edeme locale, roseata, vanatai si schimbari de culoare pe zona injectata sunt posibile si dispar in 24-48 de ore. De asemenea exista posibilitatea, rara, de a se forma granuloame subcutanate.

 

 

 

Exista cateva reguli stricte ce trebuie urmarite atunci cand injectam ulei de silicon:

 

  1. Injectarea uleiului de silicon ca substanta de stimulare si nu ca substanta de umplere (injectarea siliconului in tehnica de micro-picaturi in mai multe sedinte), exact cum a fost inventata de Prof. N. Orentreich din New York.
  2. Siliconul trebuie sa fie obligatoriu ulei de silicon medical purificat.
  3. Siliconul trebuie injectat numai in anumite zone anatomice respectandu-si dozarea corecta.