Ridicarea sanilor fara implant

Operatia de ridicarea sanilor care nu necesita reducerea sau cresterea volumul sanilor se mai poate numi si mastopexie.

 

 

Scopul operatiei de ridicare

 

Ridicarea sanilor (mastopexie) este o interventie chirurgicala conceputa sa ridice si sa remodeleze sani cazuti si lasati. In general, se crede ca sani ridicati sunt influentati de factori exteriori (ex: purtarea unui sutien), dar adevarul este ca factori genetici au o influenta cruciala legata de densitatea tesutului glandular si masura in care pielea care inveleste sanul se intinde. Cu toate acestea, factori cum ar fi sarcini, alaptari, crestere si scadere in greutate pot influenta de a lungul anilor fermitatea sanilor si sa slabeasca calitatea pielii de a se contracta.

 

 

 

Procedura chirurgicala de ridicare a sanilor

 

Pacienta se va consulta cu chirurgul inainte de operatie asupra locul mamelonului .

 

Exista doua proceduri importante de ridicare a sanilor:

 

  1. incizia are forma de ancora: inconjoara mamelonul si coboara spre pliul de sub san si inca o incizie pe pliul de sub san. Aceasta procedura se numeste WISE PATTERN sau T  invers.
  2. incizie in jurul mamelonului  si alta de la mamelon in jos. La operatia unor sani medii, surplusul de piele din pliul de sub san, se diminueaza sau dispare dupa cateva saptamani, la sani mari este uneori necesara o a doua operatie de indepartare a surplusului de piele.

 

Doar medicul chirurg poate stabili ce fel de procedura se va aplica.

 


Decursul operatiei

 

Operatia de ridicarea sanilor se efectueaza sub anestezie generala. Conform indicatiilor chirurgului si hotararilor luate impreuna cu pacienta, in timpul operatiei se ridica glanda mamara si mamelonul intr-o pozitie mai inalta si se scoate excesul de piele incat sanul sa fie remodelat. Datorita fortei de gravitatie, sanii primesc o forma noua si naturala.

 

 

Perioada postoperatorie si de inanatosire

Dupa operatie, pacienta va ramane o noapte sub supraveghere medicala dupa care va putea fi externata. Inca din ziua operatiei vei purta o bustiera speciala care iti va usura insanatosirea. In prima saptamana este recomandat repausul. Efortul fizic si activitatile sportive, pot fi reluate aprox. la 2 luni dupa operatie.

 

Imediat dupa interventie, pielea se strange in jurul cicatricilor si apar pliuri, cu timpul, insa, pielea se destinde si devine neteda. In rare cazuri este necesara o interventie de corectare, atunci cand pielea nu devine neteda si pliurile nu dispar in timp de cateva saptamani de la operatie.

 

 

Complicatii si efecte secundare

 

Ca si pentru celelalte operatii, sangerarile si infectiile sunt posibile. In unele cazuri, pot aparea mici leziuni in jurul mamelonului, care dispar cu un tratament cu unguent antibiotic. De la operatie raman cicatrici care sunt acoperite de sutien sau costum de baie. La paciente care fumeaza, cicatricile pot fi mai mari. In cazuri rare se poate ramane cu insensibilitate la atingerea mameloanelor sau sa nu fie destul irigate cu sange, lucru care poate fi rectificat prin implantarea pielii din alte zone ale corpului.

 

In general, complicatiile aratate sunt rare si cu posibilitate de tratament.