Tratamentul ridurilor de expresie cu Botox

Botox-Toxina botulinica

 

 

Botoxul actioneaza asupra ridurilor fetei cunoscute si ca “riduri dinamice”. Aceste riduri apar de-a lungul anilor datorita expresiilor fetei care se repeta zilnic, precum: zambetul, exprimarea furiei sau a surprizei, rezultat al supararii, concentrarii sau gandirii. Toate expresiile fetei se produc cu ajutorul muschilor, in momentul in care se injecteaza botox in zona musculara, acesta se relaxeaza si astfel nu se mai produc riduri. Un tratament scurt cu botox relaxeaza muschii care sunt raspunzatori de producerea ridurilor si-i mentine in aceasta stare pe o durata de aproximativ sase luni. La fel cum poate sa “stearga” ridurile” prin relaxarea musculara, botoxul este in stare sa ridice sprancenele si pleoapele superioare cu cativa milimetri astfel incat sa creeze o privire mai senzuala.

 

 

                                                                            

                                             

 

 

Ce este botoxul - toxina botulinica? 
 
Botoxul este un fel de anestezic al muschilor.

Botoxul este un complex de proteine extrase dintr-o bacterie pe nume Clostridium botulinum, in domeniul cosmetic-estetic botoxul foloseste pentru diminuarea si imbunatatirea aspectului ridurilor faciale (ridurilor fruntii, ridurilor formate intre sprancene si cele din colturile ochilor). 

Botoxul este cunoscut pe piata sub denumirile comerciale: Azallure, Botox, Vistabel, Dysport si Neuronox.
  
 

 

Botoxul este folosit pentru tratamentul ridurilor in urmatoarele zone:


 

1-     intre sprancene
2-     zona fruntii
3-     colturile ochilor 

 

 

 

 

Stabilirea dozei de substanta si a punctelor de injectare este decisiva pentru succesul tratamentului, aici se dovedeste profesionalismul si experienta medicului.


  
 

Utilizarea botoxului 

 

  • Cercetarile au demonstrat ca botoxul poate usura migrenele, precum si transpiratia excesiva.
  • Femeile si barbatii care au contribuit la cercetarile clinice facute, in majoritate de 90% au declarat ca imbunatatirea starii ridurilor dupa injectarea cu botox este buna sau foarte buna.
  •  In SUA, anual peste un million de pacienti cu varste cuprinse intre 25-65 ani, au fost tratati cu botox, din 2002 (anul cand Directia Americana de Alimentatie si medicamente a confirmat acest produs).
  •  Botoxul a fost incadrat ca cel mai popular medicament folosit in anii 2002-2003 in domeniul cosmetic – incadrare facuta de catre Asociatia Americana de Estetica.


 

 

Inainte de tratament

 

Pacientul prebuie sa-i explice medicului cu exactitate care riduri il deranjeaza si daca are alergie la vreao substanta. Daca pacientul urmeaza un tratament medical sau foloseste in prezent medicamente ca – Aspirina, Phenilanina, medicamente pentru Calciu, antibiotic de categoria Aminoclicozid, aceste medicamente pot mari influenta Botoliniumului si trebuie informat medicului despre utilizare lor.
 

 

 

Durata tratamentului

 

Tratamentul dureaza aprox. 10 minute si nu este dureros, dupa care pacientul poate pleca acasa.

 

 

 

Perioada de insanatosire

 

Practic, insanatosirea este imediata. In orele urmatoare tratamentului, pacientul nu va sta in pozitie culcata si nu va consuma bauturi alcolice.

 

 

 

Riscuri si complicatii posibile

 

Injectarea cu toxina botulinica poate duce la sangerare in zona injectata si durere in timpul injectarii. Rareori s-a relevat sensibilitate la componentele substantei injectate sau senzatie asemanatoare gripei ori in zonele mai departate de partea injectata. Cateodata, in urma injectarii cu Botulinium, pot aparea efecte temporare de slabiciune locala, “caderea” sprancenelor, pleoapelor sau colturilor buzelor, efecte care duc la asimetria fetei si care trec in cateva saptamani/luni. Rar tratamentul nu da rezultatele satisfacatoare sau influenteaza pentru o perioada mai scurta decat se crede.
 

 

 

 

Cui nu ii este indicat tratamentul cu botox?


  • Femeii insarcinate si care alapteaza.
  • persoanelor suferinde de boli musculare sau boli autoimune.

 

 

 

Rezultatele tratamentului  

 

Rezultatele injectarii cu Botox devin vizibile dupa 3 zile de la tratament si se mentin intre 3-6 luni cand activitatea muschiului reincepe. O noua injectare va duce la disparitia din nou a ridurilor. In masura in care tratamentele devin periodice, se va observa cu timpul ca ridurile devin mai mici chiar si cele adanci, crescand perioada de la un tratament la altul.

 

 

 

S-a descoperit ca tratamentul ar putea avea o reactie pozitiva, persoane care sufereau de dureri de cap intense si dese si care au efectuat un tratament cu injectare de botox au notificat o scadere a frecventei si intensitatii durerilor de cap pe care obisnuiau sa le aiba. In urma acestor declaratii s-a cercetat acest efect si s-a constatat ca, intr-adevar, un procent ridicat dintre pacientii cu dureri de cap si migrene cronice si care au fost tratati cu medicamente fara nici-un rezultat, au simtit o ameliorare semnificativa dupa efectuarea unei serii de injectari cu botox.
Astazi se luceraza la dezvoltarea unui tratament impotriva migrenelor cu ajutorul botoxului.